2019-04-09 05:14:52• hírek • Szatmár.ro

Kártérítést kell fizessen a rendőr az elfogott tolvajnak

Először hozott ilyen döntést romániai bíróság. Vaslui megyében döntöttek úgy, hogy jogos az elfogott tolvaj panasza, s bár nem kapta meg a 100 ezer eurós sérelmi díjat, de 1000 lejt kell kifizessen az őt elfogó rendőr, illetve a Vaslui Megyei Rendőrkapitányság. Igaz, a döntést még meg lehet támadni.

A perben nyertes férfit még 2017 áprilisában fogta el a szolgálaton kívüli Alexandru Malancus. A rendőr női sikolyokra figyelt fel, majd két menekülő férfira, akik szétváltak. Az egyik nyomába eredt, majd el is fogta őt, s mivel bilincs nem volt nála, nadrágszíjával kötötte hátra az elkövető kezeit, majd gyalogosan vitte be a rendőrségre. A rendőrt út közben többen is megtapsolták, a bűnözőt kifütyülték, majd fotó is készült róluk, ami megjelent a helyi sajtóban - emiatt perelt az elkövető.
 

Alexandru Malancus egyfajta sztárrendőr Vaslui megyében, nem csak becsületessége és odaadása miatt, hanem mert 2017 nyarán, amikor Bulgáriában volt kiküldetésben, megmentette egy 11 éves gyermek életét, akinek megakadt egy falat étel a torkán az egyik tengerparti teraszon.    

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: